Üvegcsiszoló tanfolyam

Üvegcsiszoló tanfolyam

Üvegcsiszoló tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Üvegcsiszoló, Üvegcsiszoló képzés, Üvegcsiszoló tanfolyam, Felnőttképzés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az üvegcsiszoló széles körű rajzi- és motívumszerkesztési tudással, üvegtörténeti- és technológiai ismeretekkel rendelkező szakember, aki dísz-és használati tárgyakat alakít ki különböző csiszoló eszközökkel. Az üvegcsiszoló tárgykészítő tevékenységét üzemi környezetben vagy saját műhelyében végzi.

A kézműves üveg területén ismeri és tudatosan alkalmazza a hagyományos és korszerű technológiákat, figyelembe véve azok funkcionális, esztétikai és technikai jellemzőit. Elképzelései alapján vagy a megrendelés szerint funkcionális tárgyakat, plasztikákat, építészeti üveg elemeket (pl.: fazettázott üveg), társtervezőkkel együtt tervez, készít és dekorál különféle eljárásokkal. Munkája során információkat, inspirációs anyagot gyűjt, terveket, vázlatokat, modelleket készít, anyag- és technológiai kísérleteket végez. Ismeri a műszaki dokumentációt, mely szerint képes a kívánt mintákat az alaptestre, termékre adaptálni.A felrajzolás és a segédvonalak elhelyezése után kiválasztja a csiszolókorongokat, kialakítja azok profilját.

A sorozatgyártásra szánt üvegtárgyakra – akár síküvegről, öntött üvegről, fúvott vékony-, vastag falú vagy színköpenyes alapüvegről legyen szó – a szükséges díszítőelemeket megtervezi és elkészíti..
Javítás, restaurálás során felismeri a tárgy értékeit és szükség esetén szakértő segítségét kéri a munkálatok megkezdése előtt. Együttműködik az ágazat különböző területein dolgozó szak-emberekkel. A kéziszerszámokat, gépeket, berendezéseket a technológiai előírások figyelem-bevételével, az egészség és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően használja. Munkáit korszerű megjelenési formában prezentálja, portfoliót készít, valamint alapvető marketing feladatokban együttműködik külső szakemberekkel.

Szakképesítés sorszáma:02144017
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

#  /-  #üvegcsiszoló #üvegcsiszolótanfolyam #üvegcsiszolóképzés #üvegcsiszolótanfolyamról #üvegcsiszolóoktatás #üvegcsiszolóvizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Üvegcsiszoló | Kézművesség | Művészetek | Tanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések