Mit érdemes tudni a babaágyneműről?

Babaágynemű minőség fontossága

A megfelelő minőségű és természetesen mennyiségű alvás elképesztően fontos a baba szervezete számára, ez igaz még a legkisebbek esetében is. Egy kisbaba akkor lesz teljesen kiegyensúlyozott, ha sokat alszik a legnagyobb kényelemben. A pihentető alvást jelentős mértékben elősegítik az olyan ágyneműk, amelyek kiváló anyagból készülnek, ráadásul ezek a baba biztonságérzetéhez is hozzájárulnak.

Mire kell figyelni a babaágynemű vásárlásánál?

Kulcsfontosságú szempont, hogy az ágynemű ne irritálja a baba bőrét, de a légáteresztő képességére is szentelj kellő figyelmet, hiszen az ilyen típusú képes biztosítani az egyenletes hőmérsékletet. Másik lényeges szempont, hogy a babaágynemű kapott-e antiallergén besorolást, tehát ezt is okvetlen ellenőrizd.

Baba dolgok

A különféle gyerek ágyneműk és babaágyneműk, takarók és ágykiegészítők segítenek az nyugodt alvás és meghitt körülményeinek megteremtésében. A hangulatos babaszoba nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem kellemes és barátságos légkörével hozzájárul a kicsi egészséges fejlődéséhez is.

babaágynemű garnitúrák több méretben kaphatók babaágyneműtől egészen az ovis ágyneműig, nem csak baba paplant és baba párnát tartalmaznak, hanem vásárolható hozzájuk baldachin, párnás vagy sima rácsvédő, zsebes tároló és pelenkatároló zsák is.

Kétféle méretben kaphatók, újszülött kortól használható babaágyneműtől egészen az óvodában is használható ovis ágyneműkig.
A párnát az első időszakban akár félre is lehet tenni, ilyenkor egy textil pelenka elég lehet a pici feje alá. Később, ha esetleg nyugtalanul alszik, akkor érdemes a garnitúrához tartozó baba párna folyamatos bepróbálkozásával.
Érdemes két ágynemű garnitúrát, vagy összeállított szettet  vásárolni, hogy legyen váltás.