Közösségi közlekedés!

Közösségi közlekedés!

kozossegi-kozlekedes

A központi buszmegálló és a menetrendek!
Az elmúlt több, mint 10 év egyik meghatározó, mindenkit közvetve, vagy közvetetten érintő problémája a #Gyöngyösi buszpályaudvar. A közelmúltban már kicsúcsosodott a közbiztonsággal kapcsolatos botrány, mely már sok éve félelemben tartja az utasokat, fiatalokat, időseket, és az ott élőket egyaránt. Jelenleg fokozták a személyes jelenlétet, de már sokan jelezték, hogy ugyan ott tart a helyzet, mint az elmúltban!
Menetrendek! A menetrendekkel kapcsolatosan!
A jelenleg kialakított busz menetrendek kesze-kuszasága, és annak folyamatos változtatása sokak számára már nyomon követhetetlen, főleg a szép korúak számára, de a fiatalok is nehezen követik nyomon. Nem is szeretnék beszélni az új busz elterelésekről, valamint a dombon kialakult katasztrofális helyzetről. A megállókban nem lehet a menetrendből kibogozni, hogy mikor érkezik a busz. Van, ahol nincs is menetrend, van, ahol még az ókori van kint stb.
Azt gondolom ez természetesen nem könnyű, hogy mindenki megelégedésére legyen.
Viszont a korrekt tájékoztatással, közös gondolkodással, az emberek véleményének egységével, természetesen közös kompromisszumokkal lehetne a városnak egy sokkal jobb közösségi közlekedése! (Ja, és így sok minden mása is!)