Ipari üvegműves tanfolyam

Ipari üvegműves tanfolyam

Ipari üvegműves tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Ipari üvegműves , Ipari üvegművesképzés, Ipari üvegműves tanfolyam, Felnőttképzés

Az ipari üvegműves alkalmazott üvegtárgyakat tervez és kivitelez önállóan, vagy társtervezővel együttműködve. Szervezi a megrendelő és a kivitelező között a gyártási folyamatokat. Önálló alkotásokat hoz létre. Lépést tart a legújabb technikákkal, irányzatokkal, valamint folyamatosan bővíti szakmai ismereteit. Üvegmegmunkáló gépeket, berendezéseket, eszközöket és ezek mellett még üvegfestékeket, ragasztókat és vegyi anyagokat is használ. Részt vesz az üvegipari gyártmány-előkészítésben és gyártmányfejlesztésben. Dokumentációt és prezentációt készít a terveiről, elképzeléseiről, megvalósult munkáiról.

Az ipari üvegműves tevékenységi körébe tartozik a laboratóriumi eszközök készítése; csiszolatos és csiszolat nélküli kémiai laboratóriumban használható Erlenmeyer-lombikok, főzőpoharak, gömblombikok, pipetták, büretták, üvegtalpak, áteresztő üvegcsapok, fúvott üveggolyók, hőmérők és fajsúlymérők készítése. Munkája során javítja az üvegedények sérüléseit, megszünteti a csillag- és általános repedéseket, a kész üvegterméket feszültségmentesíti hőkezeléssel. Az ipari üvegműves kreatív, precíz munkával az üveg kemencében különféle alakításokat végez, ólmozott üveg kompozíciókat tervez és kivitelez, síküveg ragasztásával és további megmunkálásával tárgyakat tervez és létrehoz. Az üvegfúvás technológiájának ismeretével öblösüvegeket tervez, öblös- és síküvegen homok fúvott kompozíciókat tervez és kivitelez, az öblös- és síküvegen alapvető üvegalakítási technikák alkalmazásával önálló, egyedi munkadarabokat hoz létre.

Szakképesítés sorszáma:05313002
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #ipariüvegműves #ipariüvegművestanfolyam #ipariüvegművesképzés #ipariüvegművestanfolyamról #ipariüvegművesoktatás #ipariüvegművesvizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Ipari üvegműves | Fizikai tudományok | Kémia |Tanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések