Hengerész tanfolyam

Hengerész tanfolyam

Hengerész tanfolyammal kapcsolatos információk

Hengerész, Hengerész tanfolyam, Hengerész képzés, Felnőttképzés

A hengerész fémek egymással szemben forgó hengerek közötti nyújtását végzi meleg- vagy hideg állapotban, mely munkafolyamat során szalag-, lemez, profil-, drót- és csőtermékeket állít elő. Beállítja a hengerléshez szükséges alapértékeket (résméret, sebesség, hűtő-kenő folyadék adagolás, egyéb paraméterek). Ezeken túl végzi a hengerlést megelőző és az azt követő műveleteket (marás, revétlenítés, előmelegítés, közbenső hőkezelés, felületkezelés, kikészítés, csomagolás, stb.).

A hengerész méri a kibocsájtott termék előírt paramétereit (hőmérséklet, geometriai méretek, egyenesség, síkkifekvés, stb.), ellenőrzi a felületi minőséget; nem-megfelelőség esetén beavatkozik. Az előírásoknak megfelelően rögzíti, dokumentálja a gyártás paramétereit, elvégzi a szükséges szerszámcseréket, üzemzavar esetén intézkedik a karbantartás elkezdéséről, a minőségi nem-megfelelőségekről a megfelelő formában jelentést tesz. Betartja és betartatja a hengerlési technológiákhoz tartozó munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat, ilyen problémák esetén önállóan intézkedik.

Szakképesítés sorszáma: 07153007
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08

# /- #hengerész #hengerésztanfolyam #hengerészképzés #hengerésztanfolyamról #hengerészoktatás #hengerészvizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet.

Hengerész tanfolyam | Általános műszaki (mérnöki) képzés | Gépgyártás, műszer- és fémipar | Tanfolyam | Szakképesítések Szakmai képzések