Fröccsöntő tanfolyam

Fröccsöntő tanfolyam

Fröccsöntő tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Fröccsöntő, Fröccsöntő képzés, Fröccsöntő tanfolyam, Felnőttképzés

szakképesítéssel rendelkező részben önállóan, részben a munkahelyi vezető irányítása mellett műanyag fröccsöntéssel állít elő félkész és készterméket. Gépbeállítóként a műszakvezető vagy vezető gépbeállító irányításával, végrehajtja a fröccsöntőgépeken a szerszámcseréket a gyártási programnak megfelelően. Elvégzi az üzemi karbantartási utasításban leírt ellenőrzéseket és karbantartásokat a fröccsöntőgépeken és ki-egészítő berendezéseken (perifériák). Támogatást nyújt a gyártási problémák elhárításában. Operátor-/Minőségellenőrként a technológiai utasítás alapján fröccsöntőgépeket és perifériáit kezeli, üzemelteti és felügyeli, a termékeket ellenőrzi, műanyagtermékeken különböző utóműveleteket végez, csomagol (amennyiben szükséges), a termékgyártáshoz kötődő minőség-biztosítási adatokat digitálisan rögzíti.

Napi munkája során szakszerűen ellenőrzi a korszerű, folyamatirányító műszerek jelzéseit, az automatizált rendszerek, valamint az előre programozott folyamatirányítású rendszerek működését. Szükség esetén megfelelő beavatkozással biztosítja a technológiák működési paramétereinek betartását. Elvégzi a hagyományos és digitális naplózási feladatokat, adatokat, adatbázisokat kezel a feladatköréhez tartozó hozzáférési és adatbiztonsági szinten. Tevékenysége során együttműködik a termelésben dolgozó műanyag- vagy gumiipari technikus, illetve gépész munkatársakkal. Feladata a működő termelő berendezésekhez kapcsolódó tevékenység mellett a napi és időszakos karbantartásokon való közreműködés, a napi karbantartás, és üzembiztonság célját szolgáló ellenőrzések és beavatkozások elvégzése. Előkészíti a nagyjavításokat, a termelő rendszer leállításával, a termék kifuttatással és a szükséges mértékű tisztítással. Munkája során a vonatkozó minőségbiztosítási, higiénés, munka- tűz-, környezetvédelmi és biztonságtechnikai szabályokat betartja és alkalmazza.

Szakképesítés sorszáma:07223005
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #föccsöntő #föccsöntőtanfolyam #föccsöntőképzés #föccsöntőtanfolyamról #föccsöntőoktatás #föccsöntővizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Fröccsöntő | Fa-, papír-, műanyag-, üvegfeldolgozás | Feldolgozóipari képzések | Tanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések