Díszműkovács tanfolyam

A szakmai képzés során megszerzett új anyagtani, technikai-technológiai, ábrázolási, 
tervezési, művészetelméleti és vállalkozási ismeretek birtokában, az eddigi tudását gazdagítva
 képes a különböző fémek hideg és meleg díszítő kovácsolására, fémmegmunkálására, 
iparművészeti tárgynak kreatív megtervezésére, kivitelezésére.
Díszműkovács tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Díszműkovács, Díszműkovács képzés, Díszműkovács tanfolyam, Felnőttképzés

Művészi kialakítású fémdíszek, kiegészítő és díszítő elemek, dekoratív térelemek, díszműlakatos és használati tárgyak, szerszámok, elkészítéséhez vázlatokat, művelettervet – szoftver segítségével műszaki rajzokat – készít.
Szabad alakító és süllyesztékes kovácsolási művelettel készített tárgyak során – a munka, tűz- és balesetvédelmi szabályok betartása mellett – az elektromos kézi és gépi berendezéseket, daraboló, csiszoló, fúró, lemezalakító és présgépeket, valamint, kézi tüziszerszámokat szak-szerűen használja. Tud oldható és nem oldható kötéseket létrehozni, ismeri és szakszerűen használja az egyszerű mérő- és ellenőrzőeszközöket.

Ismeri és használja a korábbi korok – az ókortól napjainkig – kovácsolási technológiáit. Ismerettel rendelkezik az iparművészeti és kézműipari, valamint a népi iparművészeti, népi kéz-művesség és népi kovácsművességről.
A régi, használt, sérült műemléki és történelmi kovácsoltvas munkákat helyreállítja szakrestaurátor vagy tervező művész irányítása mellett. Munkavégzése során folyamatosan fejleszti szakmai, iparművészeti tudását. Képes, akár szakmai idegen nyelven is szakemberekkel együtt dolgozni, egy- vagy két ráverő munkáját összefogni és az üllőjelek segítségével a kovácsolási műveleteket irányítani.

Munkája során betartja a műszaki és műemlékvédelmi szabályokat, előírásokat. Ismeri, és munkavégzése során alkalmazza a környezetvédelmi törvény előírásait. A díszítőkovács a tevékenységek elvégzéséhez jó fizikummal és kreativitással rendelkezik.

Szakképesítés sorszáma:02144023
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #díszműkovács #díszműkovácstanfolyam #díszműkovácsképzés #díszműkovácstanfolyamról #díszműkovácsoktatás #díszműkovácsvizsga